Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.nl Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.nl

Tuinhekken

Ben je op zoek naar een hek als afbakening voor je tuin? En weet je niet wat de mogelijkheden zijn? Laat je dan goed informeren over de verschillende typen tuinhekken. Van puur decoratief tot uiterst functioneel, alles is mogelijk.

Een natuurlijke uitstraling

De meest natuurlijke afrastering van je tuin is een haag. De meest geschikte planten hiervoor zijn coniferen en heesters. Maar een haag vergt veel onderhoud, waar niet iedereen even goed in is of tijd voor heeft. Je kan ook kiezen voor laag gaashekwerk of een houten hekwerk. De kosten van dit hekwerk zijn het laagst. Door dit te laten begroeien met planten geef je het hek alsnog een natuurlijke uitstraling. Een houten hekwerk kan ook heel rustig ogen. Sierhekken zijn minder natuurlijk, maar wel erg decoratief.

houten schutting

Veiligheid voorop

Tuinhekken geven ook een mate van veiligheid voor de bewoners. Ben je op zoek naar een veilige oplossing om je tuin te omheinen, denk dan eens aan een spijlenhekwerk of een (dubbele) staafmat hekwerk. In combinatie met een stevig afsluitbare poort creëer je een veilige zone rondom je huis. Een puntenkam op het hekwerk en een duidelijk zichtbaar camerasysteem schrikt onbevoegden nog extra af.

Kosten

Natuurlijk bestaat er een groot verschil in de kosten van de verschillende tuinhekken. Een simpel gaashekwerk begint bij ongeveer €3 euro per meter, een houten hekwerk koop je voor minimaal €10 euro per meter, terwijl ijzeren tuinhekken al snel minimaal €15 euro tot €30 euro per meter kosten.

Laat je daarom altijd goed informeren bij verschillende tuincentra en hekwerkspecialisten. Houd in je achterhoofd wat de belangrijkste functie moet zijn van je afrastering en laat daarop een offerte ontwerpen. Door een grote variatie aan montage- en materiaal kosten, kan het financieel flink schelen bij wie je je tuinhekken besteld. En onderhandelen is altijd mogelijk.

 

Offertes voor hekwerk ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers