Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.nl Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.nl

Camerasystemen

Inbrekers worden steeds gehaaider. Bewoners zijn steeds langere tijd weg van hun eigendommen. Wat kan je dus doen om je huis en waardevolle spullen te beveiligen? Hoe voorkom je dat anderen jou tuin en woning binnendringen? Naast een stevig hekwerk zijn er ook geavanceerde camerasystemen te koop, waarmee je inbrekers afschrikt, of op heterdaad kunt betrappen.

IP camerasystemen

Een IP camera, is een camerasysteem met Internet Protocol. Voorheen werden dit typen camera’s alleen gebruikt in het bedrijfsleven, maar tegenwoordig zijn de prijzen steeds vaker ook betaalbaar voor een particulier. Het voordeel van een IP beveiligingscamera is dat je met groot gemak scherpere beelden krijgt, beelden kunt terugspelen en kunt inzoomen. Met oudere camerasystemen was de beeldkwaliteit niet scherp, waardoor inzoomen weinig nieuwe inzichten gaf. Je kan er voor kiezen om de beelden alleen via een lokale verbinding te verzenden, maar de beelden kunnen ook mondiaal verstuurd worden.

camerasysteem installatie

Een camera als bewegingsdetector

De nieuwere geavanceerde camera’s zijn zelfs in te stellen als bewegingsdetector. Bij goede apparatuur kan je de camera opdracht geven om je een email of sms te sturen als er beweging gedetecteerd wordt. Je kan dan op je mobiel of via een computer de livebeelden bekijken en indien nodig actie ondernemen. De meeste hightech IP camera’s sturen zowel beeld als geluid door. ’s Nachts krijg je beelden door middel van infrarood. Dat betekent dat de beelden voornamelijk zwart-wit zullen zijn.

Veel keuzemogelijkheden

Er zijn zoveel verschillende camerasystemen te koop, dat het onmogelijk is ze allemaal te bespreken. Van dummy’s tot camera’s in Full HD. Daarom moet je je altijd goed laten voorlichten over de mogelijkheden, de pakketten die je soms af moet sluiten en de voor- en nadelen van de verschillende systemen. De kosten van een camerasysteem moeten natuurlijk wel in verhouding zijn met de waarde van het object dat beveiligd wordt.

Zie ook:
Alarmsystemen

 

Offertes voor hekwerk ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers