Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.nl Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.nl

Doe-het-zelf

close-up poort Over het algemeen wordt het afgeraden om hekwerken zelf te plaatsen. Het is een precaire operatie en omdat je wilt dat het zo lang mogelijk mee gaat, is het belangrijk dat het stevig staat. Daartoe moet er zorg besteed worden aan de montage van het hekwerk.

Toch is het wel mogelijk om dit zelf aan te pakken, mits het goed gebeurt. De meeste typen gaashekwerken zijn niet al te ingewikkeld en dus relatief eenvoudig te plaatsen. Zorg er echter wel voor dat met name de steunpalen stevig in de grond staan. Bekijk eerst de nodige informatie, welke je vaak van de leverancier of bouwmarkt krijgt, voor je aan de slag gaat. Het zou immers zonde zijn als je na twee jaar je hekwerk weer moet vervangen.

Doe-het-zelf onderdelen aanschaffen

Voor de echte doe-het-zelver zijn er losse hekwerk onderdelen verkrijgbaar in bouwmarkten en webshops. Het grootste voordeel van het zelf plaatsen is het feit dat je het hekwerk helemaal zelf kunt ontwerpen en samenstellen. Je bepaalt hoe groot het wordt, welk materiaal je gebruikt en kiest zelf de kleur en versiering. Zorg er echter wel voor dat je een goed idee hebt van wat je precies wilt voordat je de doe-het-zelf onderdelen voor je hekwerk aanschaft. Het helpt om van tevoren een ontwerp op papier te zetten en uit te tekenen waar het hek komt te staan.

Als je bij het aanschaffen van doe-het-zelf onderdelen twijfels hebt over de keuze voor het benodigde materiaal, schroom dan niet om bij een online leverancier of bouwmarkt informatie in te winnen. Er zijn genoeg experts die kennis hebben van het materiaal en die jou kunnen vertellen waar je op moet letten bij de montage van het hekwerk.

Bekijk ook deze pagina: zelf doen of hekwerkbedrijf inschakelen? En bekijk de veelgestelde vragen over hekwerken.

 

Offertes voor hekwerk ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers