Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.nl Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.nl

Hagen

Niet iedereen is gecharmeerd van een schutting of een metalen hekwerk. Als je dan toch van je privacy wilt genieten, kun je ervoor kiezen om een plantenhaag te plaatsen. Er zijn verschillende planten geschikt om als heg te fungeren. Welke het meest geschikt is, hangt puur af van je wensen, je smaak, de omstandigheden en de grondsoort waarop de planten moeten gaan groeien.

Sommige planten zijn niet bestand tegen een te vochtige grond, en weer anderen kunnen niet in de volle zon staan. Anderen zijn uitermate goed bestand tegen wind, terwijl anderen gedijen op zure grond. Een kwekerij kan je goed adviseren welke planten in jou situatie geschikt zijn.

Bladverliezende hagen

hagen Een bladverliezende haag wordt in het najaar en winter kaal. Voorbeelden van losse groene hagen zijn de Dwergmispel en de Sneeuwbes.

Beiden krijgen vruchten in de loop van het seizoen, wat een vrolijke kleuring geeft aan je heg. Er zijn nog wat bloeiende planten die je ook prima als losse haag kunt gebruiken. Denk dan aan Bellenplant of de Heesterganzerik. Strakkere bladverliezende hagen krijg je door de Haagbeuk, de Meidoorn of de Zuurbes te planten.

Blad houdende hagen als hek

Blad houdende planten blijven ook in de winter groen, waardoor je wat kleur in je tuin blijft houden, en meer privacy krijgt. Denk bij een losse blad houdende haag aan Bamboe, Kamperfoelie, de Vuurdoorn en de Rododendron. De laatste twee geven mooie bloemen.

Wil je liever een strakkere groene afscheiding, dan kun je de Laurierkers plaatsen. Deze groeit snel en is heel sterk. Een Cipres groeit snel en kan goed tegen harde wind. De Haagliguster is strak, maar heeft ook een bloeiperiode, waarin kleine witte bloemetjes bloeien aan de plant. De Olijfwilg is bestand tegen zoute lucht en wind en dus zeer geschikt in de buurt van zee.

 

Offertes voor hekwerk ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers