Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.nl Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.nl

Gaashekwerk

Een goed gaashekwerk is opgebouwd uit metalen draden, die in elkaar gevlochten en gelast zijn. Door een afwerklaag van bijvoorbeeld zink, is je gaashek beschermd tegen roest. Wil je gaas dat nog onderhoudsvriendelijker is, dan moet je kiezen voor gecoat gaas. Dit gaas is geverfd, waardoor het nog beter bestand is tegen corrosie.

Een andere manier van het hek beschermen, is door er een plastic laagje op aan te laten brengen. Dit is zeer geschikt voor in tuinen, want het plastic is dan minder scherp voor klimmende planten. Voor een weide met knagende dieren is een plastic coating niet geschikt, omdat het plastic los kan laten. Dit kan leiden tot verstikkingsgevaar of vergiftiging bij de dieren.

Tuin afrasteren met gaas

Tegenwoordig kiezen aardig wat mensen voor een tuinafrastering van gaas. Het voordeel van gaas ten opzichte van andere omheiningen, is dat het in vergelijking met een tuinschot, veel minder onderhoud vergt. De prijs van een gaashekwerk is daarentegen lang niet zo hoog als die van een staafmathekwerk of een spijlenhekwerk. Het gaas kan je prima laten begroeien met planten, of laten bevlechten, waardoor je nauwelijks inkijk hebt in je tuin.

gaashekwerk

Gaashekwerk kun je zowel met houten palen als met metalen palen monteren; ga dus na wat jouw voorkeur heeft. Verder zijn er een aantal onderdelen nodig om het hekwerk goed te kunnen monteren:

 • Palen: zorgen voor optimale stevigheid
 • Bevestigingsmateriaal: voor het bevestigen van de onderdelen
 • Materiaal voor eventuele beveiliging
 • Gereedschappen: vereenvoudigen de montage
 • Doppen en afdekkappen: voorkomen dat er vuil of water in de palen beland
 • Koppen: deze geven de mogelijkheid het hekwerk te voorzien van iets extra’s
 • Een bovenbuis indien dit van toepassing is. Deze zorgt ervoor dat het hekwerk een afsluitend geheel vormt en biedt bovendien extra stevigheid

Gaashekwerk in de landbouw

Weilanden worden regelmatig afgezet met een gaashekwerk. Ook kleinvee kan met een gazen afrastering goed binnen gehouden worden. Er zijn gaassoorten met verschillende soorten grootten, geschikt voor volières, konijnenhokken of schapenvelden. Door een stroomvoorziening in het hek te plaatsen, houd je vee gegarandeerd binnen.

gaashekwerk klimoverbeveiliging

Gaas op het bedrijventerrein

Gebruik je gaas voor je bedrijventerrein? Door een overklimbeveiliging te plaatsen op je hekwerk, geef je de omheining een robuuste uitstraling. Door toevoeging van een extra (hellende) afrastering van prikkeldraad, beneem je indringers de lust tot klimmen.

Kosten gaashekwerk

De prijzen van gaashekwerk vind je hierna in de volgende tabel:

Soort hek Prijs Kosten voor plaatsing
Gaashek €2,80 per m2 (€70 per rol van 25 m) €5 – €15 per m2
Looppoort 1m x 1m €125 – €450 per poort €75 – €125 per poort
Draaipoort 3m x 1m €500 – €3250 per poort €150 – €200 per poort
Schuifpoort €950 – €4000 per poort €800 – €1250 per poort

De prijsopbouw voor het laten plaatsen van je hekwerk kan je veel vertellen over waar je geld kunt besparen. Laat je bijv. een hek plaatsen zonder poort, dan zal maar liefst 70% van de totaalkosten gaan naar de materialen en maar 30% gaat naar de arbeidskosten (incl. 5% voorrijkosten).

Door op zoek te gaan naar aanbiedingen kun je dus vaak op de materialen zelf nog flink besparen. Vergeet hierbij ook de tweedehands markt niet. Doe je de klus zelf, dan betaal je 30% van de kosten minder. Plaats je er een looppoort bij, dan blijft de verhouding hetzelfde, maar neemt de poort zelf 15% in van de materiaalkosten. Door geen poort te plaatsen kun je dan dus nog weer 15% besparen. Het is verstandig om offertes te vergelijken om een goed beeld van de kosten voor jouw opdracht te krijgen.

 

Offertes voor hekwerk ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende plaatsers