Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.nl Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.nl

Overklimbeveiliging

Een hoog hek is een goede barrière tegen indringers. De kans dat ze gezien worden tijdens het beklimmen van het hek is aanwezig en grote waardevolle spullen zoals televisies en kluizen, krijgen ze niet gemakkelijk over het hek heen getild. Het kost altijd meer tijd dan met een laag hek of een haag. Maar het zal niet iedereen van je terrein afhouden. Om je pand of woning extra te beveiligen kun je er nog voor kiezen om een overklimbeveiliging aan te brengen. Daardoor wordt het nog moeilijker om over het hek te komen.

Puntenkam of prikkeldraad

De eenvoudigste overklimbeveiliging is de vorm van het hekwerk zelf. Als je nog een hekwerk moet laten plaatsen, kun je ervoor kiezen om een hek te nemen waarbij de verticale spijlen aan de bovenzijde van het hek uitsteken. Hierdoor krijg je een soort kam, waar een klimmer niet zo gemakkelijk zijn handen op neer kan zetten, of op kan gaan zitten.

Vind je dit niet voldoende, of heb je al een hekwerk staan, dan is het ook mogelijk een puntenkam op de bovenste horizontale buis van het hek te plaatsen. Deze punten hebben dezelfde functie als de uitstekende spijlen. Wil je nog iets agressievers, plaats dan enkele horizontale prikkeldraad boven je hek. Door dit te laten overhellen, maar je het onbevoegden haast onmogelijk het hek te beklimmen.

gaashekwerk klimoverbeveiliging

Andere manieren van beveiliging

Vind je een puntenkam of prikkeldraad niet mooi of te onvriendelijk, dan zijn er ook minder in het oog springende beveiligingen. Denk hierbij aan een camerasysteem met intercom, hek- en gronddetectie en infrarood detectie. Met steeds nieuwere digitale technieken, wordt het voor de ondernemer of woningeigenaar steeds makkelijker om constante toezicht te houden op hekken en ingangen. Een bewaker in de vorm van een persoon is ook altijd nog een erg geschikte, maar dure oplossing.

 

Offertes voor hekwerk ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers