Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.nl Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.nl

Montage

Een tuin is niet compleet zonder mooie omheining, want het maakt je tuin af en zorgt voor extra uitstraling. De montage van het hekwerk moet zeer zorgvuldig en nauwkeurig gebeuren. Dit is de reden dat het plaatsen van een stevige omheining niet zo 1, 2, 3 is gebeurd. Er zijn veel dingen waarop gelet moet worden bij de plaatsing. Het is dan ook niet verstandig om hier zelf je handen aan te branden, er zijn genoeg bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en die ervoor kunnen zorgen dat je hekwerk voor een lange tijd stevig in de grond staat.

montage sierhekwerk

Valkuilen bij het plaatsen van het hekwerk

Bij het plaatsen van een hekwerk zijn er een aantal praktische zaken waar je tegenaan loopt. Deze zaken zijn verschillend van aard. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met juridische zaken. Het is namelijk zo dat een erf vooraf bepaalde grenzen heeft. De eigenaar van het erf moet ervoor zorgen dat deze grenzen niet worden overschreden. Ook niet wanneer hij of zijn een hekwerk laat plaatsen. Het hek moet dus zo geplaatst worden dat het hek netjes binnen of op de grens wordt geplaatst.

Verder is er de technische kant. Degene die het hekwerk plaatst moet ervoor zorgen dat de grond eerst egaal wordt gemaakt, zodat het hek waterpas staat na plaatsing (zowel horizontaal als verticaal). Verder moet het hek stevig staan, dus het fundament (vaak wordt het hek overeind gehouden door grote staande palen) moet stevig in de grond staan. Tot slot moet de afwerking perfect zijn, zodat het hekwerk er ook mooi uitziet. Bekijk ook pagina: zelf doen of leverancier inhuren?

Om je een idee te geven van hoe een schutting geplaatst wordt het volgende filmpje:

 

Offertes voor hekwerk ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers