Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.nl Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.nl

Sportveldafrastering

Bij sportveldafrastering denk je waarschijnlijk aan het hekwerk dat om een sportveld heen staat om supporters af te scheiden van het veld. Dat is natuurlijk een bekend voorbeeld van sportveldhekwerk. Maar bij afrastering op sportvelden hoort ook een hekwerk om supporters veiliger te houden. Denk aan de hoge hekken achter een voetbalgoal, kunststof afrastering rondom een ijshockeyveld of een softbal terrein.

Goed advies is noodzakelijk

Voor een gedegen sportveldafrastering kun je niet zomaar op gevoel afgaan. Het type sport, de kwaliteit van de bodem, de gemiddelde weersomstandigheden, en het doel van het hekwerk, maken een bepaald hekwerk geschikt of ongeschikt. Een voetbal zal niet snel door een stoffen net heen schieten, maar dat geldt niet voor een softbal. Zandgrond vereist een ander type verankering voor de palen dan kleigrond. Laat daarom altijd eerst een adviseur meekijken voor een beveiligingsplan, voordat je overgaat tot de aanschaf van een hekwerk. Laat meerdere offertes opmaken om prijzen te vergelijken.

omheining sportveld

Hekken met verschillende stevigheid

Voor het buiten de lijnen houden van supporters, kan het voldoende zijn om dranghekken te plaatsen. Als deze goed in elkaar gescharnierd zitten, zijn ze stevig genoeg om tegenaan te leunen. Het voordeel van dranghekken is dat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Een vast hekwerk kan bestaan uit verticale palen met gazen matten. Deze zijn in meerdere hoogten te koop en dus ook geschikt om achter een goal te plaatsen.

Echt stevig hekwerk is een dubbelstaafmat hekwerk. Dit type hekwerk is ook uitermate geschikt om rondom een sportterrein te plaatsen. Ze zijn moeilijk kapot te knippen, waardoor je het sportterrein in de nacht goed beveiligt tegen vandalisme. Met een afsluitbare toegangspoort en zichtbare beveiligingscamera’s schrik je onbevoegden af om het terrein ongeoorloofd te betreden.

 

Offertes voor hekwerk ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers