Open schutting

Niet iedereen is gecharmeerd van een volledig dichte tuin. Zeker kleinere tuinen die grenzen aan een groenstrook kun je meer ruimte geven door een open schutting te plaatsen. Door de transparantie van de schutting, kun je verder weg kijken, wat je tuin optisch groter maakt.

Keuze in natuurlijk ogende open afrasteringen

Wil je genieten van een meer open uitzicht en de natuur die er achter de open schutting zichtbaar is? Dan is een mooie houten trellis perfect voor jou tuin. Een trellis is eigenlijk een houten scherm met rasters, wat een mooie doorkijk biedt.

Er zijn verschillende patronen denkbaar. Grote vierkante mazen over de gehele breedte van de schutting, een afwisseling van een dicht tuinscherm met een trellis, een trellis met ruitvormige mazen of een met mazen van gaas in plaats van hout. Zowel de klassieke tuin als de moderne tuin kunnen met een trellis ruimtelijkheid creëren. Er bestaat ook een optie tot een lamel- of shutter schutting. Bij deze variant kun je lamellen openen als je vrij zicht wilt hebben, of sluiten als je tijdelijk meer privacy wilt.

Veiligheid met een open gaas hekwerk

Gemiddeld genomen zijn houten schuttingen en dan zeker de open varianten niet super stevig. Ze zijn gemakkelijk te beklimmen of met enig geweld omver de duwen. Wil je een veiligere tuin en bescherming voor je huis, maar toch je tuin niet volledig afdichten, dan kan je er ook voor kiezen om een open schutting van gaas of staafmatten te plaatsen.

Ook deze afscheidingen zijn in verschillende varianten te verkrijgen. De dubbelstaafmat afscheiding is de meest stevige uitvoering. Voor de meeste metalen hekwerken geldt dat ze in verschillende hoogtes en kleuren te verkrijgen zijn, waardoor ze niet misstaan in een tuin. Door het hekwerk deels te laten begroeien ontstaat alsnog een landelijk gevoel.

Wat kost jouw hekwerk?

Benader hekwerkenleveranciers uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij de offertevergelijking kun je tot wel 20% besparen op de aanschafkosten van een nieuw hekwerk. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk hekwerkbedrijven in je regio