Kastanje hekwerk

Er zijn tal van hekwerken mogelijk, in tal van uitvoeringen en variaties. Wat als je meer van een natuurlijke look houdt? Een ijzeren hekwerk in de tuin aan de rand van een natuurgebied staat helemaal niet mooi. Wat zijn dan de alternatieven?

1) Engels hek

Kastanje hout is relatief duurzaam. De kleur is vrij licht. Het is een populaire afrastering bij bijvoorbeeld tuinen en kinderboerderijen. Je kan het hek op verschillende manieren vormgeven. Bij de Engelse variant, gemaakt van Engelse kastanjebomen, zijn de latten aan de bovenzijde van het hek horizontaal vlak afgesneden. De latten zijn in de verticale lengte niet zo recht, maar grillig. Alle latten zijn door middel van ijzerdraad met elkaar verbonden tot een robuust kastanje hekwerk.

kastanje hekwerk

2) Frans hek

Uiteraard wordt voor een origineel Frans hekwerk alleen Frans hout gebruikt. De verticale laten zijn gevormd tot flinke strakke punten. De palen zelf zijn ook strak, in tegenstelling tot de Engelse variant. Ook bij dit kastanje hekwerk worden de latten door ijzerdraad aan elkaar gevlochten.

3) Post-and-Rail hekwerk

Een Post-and-Rail hek is in opbouw een anders dan het Franse en Engels hek. Het kastanje hekwerk heeft om de aantal meter een verticale paal, die met twee of meerdere horizontale palen met elkaar verbonden zijn. Je ziet deze afrastering vaak bij maneges.

Duurzaam en milieuvriendelijk

De bomen die gebruikt worden voor de fabricage van deze hekken, worden gerooid in Engeland en Frankrijk. Dit is gunstig, omdat de transportkosten daardoor laag zijn. Bovendien is het hout sterk en vergaat het niet snel. Dat maakt een kastanje hekwerk duurzaam en milieuvriendelijk. Geschikt voor iedereen die van de natuur houdt.

Wat kost jouw hekwerk?

Benader hekwerkenleveranciers uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij de offertevergelijking kun je tot wel 20% besparen op de aanschafkosten van een nieuw hekwerk. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk hekwerkbedrijven in je regio