Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.nl Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.nl

Houten hekwerk

Ben je een echte natuurliefhebber? Geniet jij van de warme zachtheid van een groene bloemrijke tuin? Dan kies je natuurlijk niet voor een ijzeren afrastering voor je woonerf, maar zoek je een andere oplossing. Een ijzeren hekwerk kan je laten begroeien door klimop of heesters, maar het wordt nooit zo knus als een houten hek. En een haag van coniferen vergt onderhoud. Daarom is een houten hekwerk een prima oplossing voor de natuurliefhebber, die niet al zijn vrije tijd wilt doorbrengen met het onderhouden van zijn tuinafscheiding.

Geïmpregneerd hout

De meeste tuinhekken worden tegenwoordig gemaakt van geïmpregneerd hout. Dat maakt het onderhoudsvriendelijk, zonder dat je de natuurlijke look weghaalt. Gemiddeld gaat een geïmpregneerd houten hekwerk 10 jaar mee, zonder er al te veel aan te moeten doen. Hardhout gaat langer mee, maar is veel duurder in aanschaf. Een hekwerk van kastanje hout is dan een goed alternatief. Kastanje hout is duurzamer en een stuk milieuvriendelijker dan hardhout. Voor poorten en buitendeuren is hardhout vaak wel aan te raden.

houten schutting

Hekwerkpatronen

Er zijn meerdere varianten in hekwerkpatronen mogelijk. De meest simpele zijn kant en klare houten tuinschotten. Dit is over het algemeen een volledig afgesloten houten hekwerk. Wil je liever wat meer openheid, dan is een spijlenhekwerk een betere keuze. De verticale spijlen kun je op elke denkbare afstand van elkaar plaatsen als je wenst. Hoe verder uit elkaar, hoe minder stevig het hek. Verder kan je nog kiezen uit schaarhekken, rasterhekken en een kruishekwerk. Elk van de varianten heeft zijn eigen uitstraling en transparantie.

Als je niet weet welk hek het beste bij je past, kan je het beste de verschillende opties eens in het echt bekijken. En laat je goed voorlichten over het onderhoud en de kosten, dat kan je een heleboel teleurstelling en werk besparen.

 

Offertes voor hekwerk ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers