Harmonicagaas

Gaashekwerk is zeer geschikt om grote stukken grond af te schermen. Het is een goedkoop alternatief voor grotere hekwerken en het is vrij makkelijk te plaatsen. Het houdt bijvoorbeeld kleinvee op de plaats waar je wilt, zonder dat je er onnodig veel geld aan kwijt bent. Bij de aanschaf van gaashekwerk kun je kiezen uit verschillende typen als tuin- en harmonicagaas.

Harmonicagaas is de sterkere variant van tuingaas. Hekwerk dat gebruik maakt van harmonicagaas is weliswaar wat duurder, maar is dus wel beter bestand tegen beschadiging door kleinvee en/of invloeden van de natuur. Het harmonicagaas is verkrijgbaar in meerdere kleuren, deze hangt af van de keuze voor de kleur van de coating die gebruikt wordt bij het kleuren van het gaas.

Hoe zit harmonicagaas in elkaar?

Harmonicagaas wordt zo geweven dat het bestaat uit allemaal vierkanten. Het gaas is geplastificeerd en voorzien van een kleur. Het gaas kan verschillende afmetingen hebben, afhankelijk van de functie van het gaas. Als er geen grote dieren tegengehouden moeten worden is een hoogte van een meter vaak wel afdoende. Als er meer gevraagd wordt van het hekwerk, dan kun je kiezen voor een hoger gaas, tot wel twee meter. Het gaas wordt overeind gehouden door palen die in de grond worden geslagen.

Montage moet secuur gebeuren

Hekwerk van harmonicagaas bestrijkt vaak een groot gebied. Omdat je geen zwakke plekken wilt hebben in het hekwerk, is het aan te raden om nauwkeurig te werk te gaan bij de montage. Als je zeker wilt weten dat het goed en secuur gebeurt, kun je het beste een bedrijf inhuren dat gespecialiseerd is in montage van hekwerken. Als je zelf aan de slag gaat, is het handig om eerst een bouwtekening te maken en het geheel goed uit te meten voor je begint met timmeren. Zorg ervoor dat vooral de palen goed in de grond zitten, zodat het hekwerk tegen een stootje kan.

Wat kost jouw hekwerk?

Benader hekwerkenleveranciers uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij de offertevergelijking kun je tot wel 20% besparen op de aanschafkosten van een nieuw hekwerk. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk hekwerkbedrijven in je regio