Elektrische afrastering

Een elektrische afrastering is gebaseerd op het principe van een kringloop. Het apparaat dat de stroomimpulsen geeft, geeft stroom af aan de geleidende draad. Op het moment dat iets of iemand de omheining aanraakt, ontstaat er een gesloten systeem. Dit veroorzaakt een schok. De stroom loopt via de grond terug naar de palen van het hek, waardoor de elektriciteit opnieuw gebruikt kan worden. De hoogte van de schok is afhankelijk van het voltage en de afstand van de geleidingspalen.

schrikdraad

Voordelen van een elektrische afscheiding

Een elektrische afrastering heeft een aantal voordelen ten opzichte van een conventionele afrastering zonder stroom. Doordat dieren en mensen van nature geneigd zijn om pijn te voorkomen, werkt een eenmalige elektrische schok als een psychologische barrière. Ze zullen een aanraking met het hek in het vervolg proberen te voorkomen en er uit te buurt blijven.

Als je daarbij in beschouwing neemt dat de aanschaf van een elektrisch hek goedkoper is in materiaalkosten en het veel minder tijd kost om een hek te plaatsen, kan de keuze voor een afrastering onder stroom een slimme keuze zijn. Door een zonnepaneel te plaatsen, maak je het hekwerk ook nog eens duurzaam in energie.

Mobiele afzetting

Als je een gebied slechts tijdelijk wilt afzetten is een mobiele elektrische afrastering een prima optie. Deze is snel geplaatst en snel opgeruimd. Of je kiest voor een bedrading van lint of van draad, afhankelijk van het type dier dat in de omheining komt te staan. Controleer wel of de gekozen geleidingsdraad over de gehele afstand voldoende spanning houdt.

Voor elke elektrische omheining geldt dat er minimaal twee meter afstand moet bestaan tussen de verschillende omheiningen. En als de omheining aangrenzend is aan wandelgebieden of speelterreinen, ben je verplicht om waarschuwingsborden te plaatsen op de omheining, voor de veiligheid van de wandelaars en spelende kinderen.

Wat kost jouw hekwerk?

Benader hekwerkleveranciers uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Dankzij deze offertevergelijking kun je tot wel 20% op de aanschafkosten van een nieuw hekwerk besparen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar tot wel 20%

Vergelijk offertes van specialisten