Afbakening

Wat is een geschikte afbakening voor je terrein of tuin? Ieder pand, terrein of woning heeft zijn eigen kenmerken. Tegenwoordig willen mensen steeds vaker het terrein beschermen tegen onbevoegden. Dan is een afbakening op zijn plaats. Maar welk hekwerk is het meeste geschikt in welke situatie? En wat zijn de kosten van de gemiddelde omheiningen?

Sierhekken

Soms is de keuze voor een hek gebaseerd op het willen aankleden van de tuin of het pand. Dan bestaat de mogelijkheid om een sierhek te plaatsen. Een sierhek klinkt ouderwets. Veel sierhekken zijn ook voorzien van krullen, pijlen en punten. Maar een sierhek hoeft helemaal niet klassiek te zijn. Je kan een eigen ontwerp laten maken, waardoor je hek precies wordt zoals jij wenst.

Functionele hekken

De meeste functionele hekken zijn niet echt decoratief in eerste opzicht. Want een gaashek, een spijlenhek of een staafmatten hekwerk zijn in eerste instantie nou eenmaal bedoeld als functionele afbakening van je terrein of tuin. In combinatie met een afsluitbare poort en extra afrastering bovenop het hek, maak je het onbevoegden een stuk moeilijker om op het terrein te komen. Door het hek te laten kleuren of te laten invlechten met riet, of te laten begroeien met planten, kun je een degelijk hek ook decoratief maken.

Kosten

De kosten van een afbakening zijn sterk afhankelijk van allerlei factoren. Kies je voor hout of voor ijzer? Wil je een gecoat of geïmpregneerd hek? Hoe hoog en breed moet het worden? Plaats je het hekwerk zelf, of laat je het doen? Wil je een extra beveiliging bovenop je hek? En bij wie neem je de materialen af. Zorg ervoor dat je meerdere specialisten een offerte laat maken, om de prijs-kwaliteitverhouding voor jou omheining optimaal te krijgen. Zeker bij grotere oppervlakten kan het zo honderden euro’s schelen.

Wat kost jouw hekwerk?

Benader hekwerkenleveranciers uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij de offertevergelijking kun je tot wel 20% besparen op de aanschafkosten van een nieuw hekwerk. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk hekwerkbedrijven in je regio