Puntenkam

Niemand heeft graag insluipers op zijn terrein of in zijn huis. Daarom is het gebruikelijk om hekwerken te plaatsen om het huis, of om je tuin. Soms is een hekwerk alleen niet genoeg om ongewenste gasten buiten de deur te houden. Ook zijn er gebouwen of gebieden die extra beveiliging nodig hebben. Vaak zijn dit gebouwen waar mensen niet naar binnen mogen, maar ook niet naar buiten. Denk hierbij aan gevangenissen en andere zwaar beveiligde instellingen.

Hekwerk als beveiliging

Op de hiervoor genoemde locaties is het uiterlijk van het hekwerk van ondergeschikt belang. Het gaat er vooral om dat het hek een onneembare vesting is voor insluipende of uitbrekende mensen. Vaak wordt op plekken waar dit gewenst is gekozen voor een spijlenhekwerk. Dit type hekwerk is vrijwel onmogelijk om te passeren.

De hekken zijn meestal tevens erg hoog, zodat het zeer moeilijk is om over het hek heen te klimmen. Toch wil je het risico hierop zo klein mogelijk houden. Daarom kun je ervoor kiezen om het hek te voorzien van een puntenkam. De punten maken het, indien het iemand gelukt is om omhoog te klimmen, onmogelijk om daadwerkelijk over het hek heen te klimmen en de andere kant te bereiken.

Functionaliteit van de punten

Hoe weet je zeker dat de punten ervoor zorgen dat iemand in eerste instantie ontmoedigd wordt om over het hek te klimmen en er in tweede instantie voor zorgen dat een eventuele poging om over het hek te klimmen mislukt? Je kunt, afhankelijk van het risico dat iemand een in- of uitbraakpoging doet, kiezen voor stabiele of roterende punten.

De stabiele punten zijn stevige grote punten die op een stalen balk zijn bevestigd. De punten zijn scherp en staan dicht op elkaar. Het is dus niet aan te raden deze punten vast te pakken, laat staan er overheen te klimmen. Als je dit nog niet veilig genoeg vindt, kun je de punten laten roteren, wat het zo mogelijk nog moeilijker maakt om ze te 'trotseren'.

Wat kost jouw hekwerk?

Benader hekwerkleveranciers uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Dankzij deze offertevergelijking kun je tot wel 20% op de aanschafkosten van een nieuw hekwerk besparen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar tot wel 20%

Vergelijk offertes van specialisten