Dubbelstaafmat hekwerk

Het dubbelstaafmat hekwerk wordt veel verkocht in Nederland. Zowel zakelijk als particulier is dit type hek op het moment erg in trek. Het heeft zijn populariteit te danken aan het feit dat het een stevig hekwerk is, met enige vorm van elegantie. Spijlen hekken zijn ook erg stevig, maar springen wel in het oog. Een dubbelstaafmat hek is vrij transparant en in meerdere kleuren te verkrijgen, waardoor het een zekere elegantie uitstraalt die een omheining met spijlen mist.

De opbouw van een dubbelstaafmat omheining

Een dubbelstaafmat hekwerk is opgebouwd uit staafmatten die met behulp van beugels verbonden zijn aan metalen steunpalen. De staafmatten bestaan uit dunne horizontale en verticale spijlen. Daardoor ontstaan er openingen, ook wel mazen genoemd, van 5 cm bij 20 cm.

Enkelstaafmat hekken zijn minder populair. Deze worden nog wel gebruikt als afzetting bij evenementen of bouwplaatsen. Dubbelstaafmat afrasteringen zijn te krijgen in verschillende hoogten en daardoor niet alleen geschikt als omheining van een vijver of zwembad, maar ook stevig genoeg als beveiliging van je tuin. Doordat je het hekwerk in meerdere kleuren kan laten coaten met poederverf, is het minder opvallend aanwezig dan een spijlenhek. Bovendien kun je een staafmat afscheiding gemakkelijk laten begroeien door bijvoorbeeld een klimop, heesters, of clematis.

Gemiddelde kosten

Een dubbelstaafmat hekwerk is in verhouding tot een enkelstaafmat hekwerk natuurlijk iets prijziger. Er zit ook meer materiaal in verwerkt. Het metaal is extra gelast en vaak geverfd, waardoor het steviger en mooier is. De prijs van een hek is afhankelijk van de hoogte en de lengte. Gemiddeld betaal je voor een omheining van 1 meter hoog €25 euro per meter exclusief montagekosten. Voor een dubbelstaafmat ligt die prijs rond de €35 euro per meter. Iedereen die een beetje handig is, kan de staafmatten zelf plaatsen.

Wat kost jouw hekwerk?

Benader hekwerkleveranciers uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Dankzij deze offertevergelijking kun je tot wel 20% op de aanschafkosten van een nieuw hekwerk besparen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar tot wel 20%

Vergelijk offertes van specialisten